Ontdek Lanzarote: Een ticket naar de zon ✈️

14 juni 2020

Reizen

Lanzarote is het meest noordelijke bewoonde eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 115 kilometer van de kust van Marokko. Deze Afrikaanse eilanden zijn onderdeel van Spanje en daarmee van de Europese Unie.

Hoe is het weer?

Met een gemiddelde temperatuur van 17 tot 23 graden is het er eigenlijk het hele jaar niet zo koud zoals wij dat kennen (🥶). Natuurlijk moet ik wel als bijschrift meegeven, dat 23 graden op de Canarische Eilanden een andere gevoelstemperatuur hebben, dan de 23 graden zoals wij die hier hebben. Circa 40 dagen per jaar is er sprake van een Calima: een sterke wind vanaf de Sahara. Dit resulteert in hoge temperaturen en veel fijn zand in de lucht.

Ontdek Lanzarote

De bekendste badplaatsen zijn Costa Teguise (oost), Playa Blanca (zuid) en Puerto del Carmen (zuid/oost).

Het toerisme is in het begin van de eenentwintigste eeuw de belangrijkste bedrijfstak. Toeristisch interessant op het eiland zijn, naast het nationale park Timanfaya (vuurbergen), de cactustuin bij Guatiza, de oude hoofdstad Teguise, de lavatunnels van Cueva de los Verdes en Jameos del Agua, het uitzichtpunt Mirador del Río, het vroegere woonhuis van César Manrique, Los Hervideros, El Golfo (groen kratermeer) en het wijngebied La Geria. Vanaf het hooggelegen Mirador del Río is er een mooi uitzicht op het eiland La Graciosa.

Daarnaast komen veel toeristen voor het prettige weer en het strand. In het zuiden van het eiland liggen de Papagayostranden.

AquaPark in Costa Teguise
Minigolf bij Rooftop Biosfera in Puerto del Carmen.
Wat kost het?

Een enkeltje met Transavia ✈️ kost je vaak niet meer dan 80 euro. Met een beetje geluk kun je al een ticket bemachtigen voor maar 40 euro. Een avondje uit eten met 4 personen (3-gangen diner, 2 flessen wijn en een fles water) kostte ons nog geen €100. Een auto huren? Vanaf €32,50 heb je al een leuke auto ter beschikking! Geen zin om zelf te rijden of een andere planning in de avonduren? Een taxirit van ongeveer 5 minuten kostte ons €3,50.

🌟 Fooi (propina in het Spaans) geven is gebruikelijk in Spanje: het bedrag naar boven afronden, een paar eurocenten achterlaten of een fooi van 5-10% geven, alles is mogelijk.

Een avondje uit

Voor wie een avondje al zijn of haar zorgen wil vergeten in het nachtleven gaat naar Costa Teguise of Puerto del Carmen: de twee belangrijkste toeristische gebieden. Hier is genoeg keuze uit verschillende discotheken, barretjes en clubs.

Voor de beste clubs ga je naar de gouden strip Avenida in Puerto del Carmen. Voor het lekkerste eten ga je naar Playa Blanca. Hier is de mooie jachthaven Marina Rubicon waar verschillende restaurants zijn met een uitstekende kwaliteit. Wie denkt dat deze restaurants erg duur zijn vergist zich; er is voor ieder wat wils in elke prijsklasse. Na het eten is het ook erg leuk om langs deze jachthaven een wandeling te maken.

Jachthaven Marina Rubicon in Playa Blanca
Wat is de beste reistijd naar Lanzarote? 🍃☀️🍂☃️

De beste reistijd naar Lanzarote zijn de maanden mei, juni, september en oktober. Maar door het milde klimaat is Lanzarote ook in de winter populair.

Hoe lang is het vliegen naar Lanzarote? ✈️🕒

De vliegtijd naar Lanzarote is ongeveer 4,5 uur.

Nog meer tips?
Volg mijn profiel op 🌍 Polarsteps.com/JessevanGorp. Of vraag een suggestie of tip via het contactformulier. Veel plezier!

Bedankt voor het lezen!

Hallo, ik ben

Jesse van Gorp

Freelancer

Manager bij FRAPIO.nl

Voorzitter Embrace Pink

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

🤓 beschikbaar in 🇳🇱 🇬🇧 | 💻 Freelancer Coaching & Start-ups | 🍻 Bartender | 🥂 Culinair levensgenieter | 🍃 Natuurliefhebber | 🌎 Wereldnieuws & Politiek | ☕ 🍹 🍺