Review: Google Stadia ๐ŸŽฎ

20 februari 2021

Producten

Met deze streamingdienst van Google speel je de games op je tv of smartphone, zonder dat je een dure PlayStation of Xbox nodig hebt.

Als het aan Google ligt, hoef je geen Xbox of PlayStation van honderden euroโ€™s meer te kopen om nieuwe games te spelen. In plaats daarvan speel je Assassins Creed, Resident Evil, Tomb Raider en andere populaire titels op de apparaten die je al hebt. Denk aan je smartphone, laptop of via een Chromecast en Chromecast Ultra op de televisie.

Stadia is krachtiger dan de huidige gameconsoles. Je kunt games spelen met een 4K-resolutie op je tv, met 60 frames per seconde. De vertraging is minimaal, wat betekent dat je games op de hoogst mogelijke beeldkwaliteit kunt spelen. Je hebt daar wel een stabiele internetverbinding voor nodig.

De Stadia-controller en Chromecast Ultra (Founder Edition).
Spelen op TV

Wil je spelen op je tv, dan heb je een Chromecast Ultra nodig. Ook moet je beschikken over de Stadia-controller van Google. Die wordt los verkocht, voor een bedrag van 69 euro. Deze controller maakt via je wifi-netwerk thuis direct verbinding met de servers van Google, zodat je met minimale vertraging in de besturing kunt spelen.

๐ŸŒŸ Gouden Tip: De Stadia Premiere Edition is regelmatig in de aanbieding voor โ‚ฌ60 รก โ‚ฌ75. Scheelt je weer een paar tientjes voor je eerste game.

Wat kost het?

Je kunt gratis games streamen via Google Stadia, maar die games zul je wel eenmalig moeten kopen. Bij deze gratis variant kun je games streamen in een maximale resolutie van 1080p en is het geluid in stereo.

Als Pro-lid van Google Stadia betaal je 10 euro per maand. Daardoor kun je games spelen in een 4K-resolutie met 60 frames per seconde. Het geluidsspoor is een 5.1-variant, zodat je nog beter kunt genieten van alle actie. Als betalend lid krijg je wel gratis toegang tot games. Maandelijks worden er meestal twee games aangeboden die geclaimd kunnen worden. Zodra de maand voorbij is, zijn de games niet meer gratis te claimen.

Assassins Creed: Valhalla op Google Stadia
Mijn mening? ๐Ÿ’ฌ

Ik ben geen Professional-gamer, maar op zijn tijd is een beetje ontspanning heerlijk. Al jaren vind ik de verhalen van de Assassins Creed spellen geweldig. Met 5 games, uit deze serie, op de Stadia, haal ik er het geld en de voldoening zeker uit. Het grootste voordeel van Google Stadia? Mijn TV-meubel blijft overzichtelijk. Geen grote kasten en hopen kabels.

Nog รฉรฉn gratis tip?

Maak een Google Family aan met je vrienden of familie. Zo hoef je spellen maar รฉรฉn keer aan te schaffen en kun je deze alsnog delen. Enige nadeel: Er kan maar 1 speler tegelijkertijd het betreffende spel spelen. Maar dat mag de pret niet drukken. Al met al, een echte aanrader. โญ

Meer weten?

Bezoek stadia.google.com. Of stuur een berichtje naar mij via het contactformulier. Ik help je graag!
Stadia aangeschaft? Voeg mij toe! ๐ŸŽฎ AnOriginal1806#7362.

Bedankt voor het lezen!

Hallo, ik ben

Jesse van Gorp

Freelancer

Manager bij FRAPIO.nl

Voorzitter Embrace Pink

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

๐Ÿค“ beschikbaar in ๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ ๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง | ๐Ÿ’ป Freelancer Coaching & Start-ups | ๐Ÿป Bartender | ๐Ÿฅ‚ Culinair levensgenieter | ๐Ÿƒ Natuurliefhebber | ๐ŸŒŽ Wereldnieuws & Politiek | โ˜• ๐Ÿน ๐Ÿบ